DIGIlidi.cz    

inzerce-webhosting www.banan.cz

O tomto fóru

Informace o tomto fóru, jak se zde chovat a jak jej používat.

O tomto fóru

Příspěvekod Jiří Ptáčník » ned 27. led 2008 21:01:30

Toto fórum je součástí webzinu DIGIlidi.cz. Registrace vám přinese značné výhody (např. není nutné zadávat antispamový kód), nicméně není nutná. Diskutovat můžete pohodlně i bez ní. Na efektivní chod budou bedlivě dohlížet moderátoři, do jejichž řad přijmeme rádi i zdatné zájemce. Vítáme všechny vaše podněty.

Registrace v systému hlavního webu DIGIlidi.cz není společná s registrací zde na fóru. Oba systémy jsou ale schopné zapamatovat si vás, takže se po registraci není nutné neustále přihlašovat!

Vzhledem k čerstvému nasazení fóra můžete narazit na sporadické chyby nebo nedostatky. Prosíme proto o vaši odezvu.
Redaktor DIGIlidi.cz. *//* Po registraci není nutné zadávání protispamové ochrany!
Uživatelský avatar
Jiří Ptáčník
Expert
Expert
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtv 17. led 2008 21:16:11

Re: O tomto fóru

Příspěvekod vanDave » pát 05. čer 2009 21:48:32

Rád bych chodil na vaše fórum, ale antivir mi neustále hlásí, že tady máte vir. :x

digilidi.png
digilidi.png (168.11 KiB) Zobrazeno 1489 krát

digilidi2.png
digilidi2.png (173.43 KiB) Zobrazeno 1485 krát

digilidi3.png
digilidi3.png (90.81 KiB) Zobrazeno 1483 krát
Uživatelský avatar
vanDave
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 05. čer 2009 21:41:06

Re: O tomto fóru

Příspěvekod vanDave » úte 16. čer 2009 18:30:24

Tak, že máte zavirované fórum už potvrdilo víc lidí s různými antiviry.

Hesla na FTP uložená v Total Commanderu:
V poslední době se značným způsobem rozšířil neznámý virus (virusy), který napadá pracovní počítače a dokáží s nedokonale zabezpečených aplikací získat hesla a jiné citlivé údaje.

Jednou ze špatně zabezpečených aplikací je i FTP klient v aplikaci Total Commander. Při použití této aplikace jako FTP klienta pro přístup na Vaše stránky nedoporučujeme ukládání hesel. Vaše hesla vždy při použití této aplikace vypište ručně při připojení na FTP.

Virus se projevuje tak, že z aplikace Total Commander na Vašem počítači přečte uložené údaje pro přístup na FTP a to včetně hesla, připojí se na Vaše stránky z Vašeho počítače a stránky pozmění. Napadené stránky se jeví návštěvníkům stránek tak, že se pokouší spustit virus.


Víc na:
www.viry.cz/forum - Zavirované forum.digilidi.cz?
forum.zive.cz - Napadené index.php a index.html škodlivým kódem
www.ebola.cz - Hesla na FTP uložená v Total Commanderu
www.dsl.cz - Nebezpečný Total Commander?
Uživatelský avatar
vanDave
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 05. čer 2009 21:41:06

Re: O tomto fóru

Příspěvekod Jiří Ptáčník » stř 17. čer 2009 11:22:56

Díky za upozornění. Podívám se na to, snad se mi podaří najít, kde je chyba...

PS: už nám to hlásilo více lidí, ale jelikož mi to na několika systémech nehlásilo nikde nic, bral jsem to jako planý poplach :?
Redaktor DIGIlidi.cz. *//* Po registraci není nutné zadávání protispamové ochrany!
Uživatelský avatar
Jiří Ptáčník
Expert
Expert
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtv 17. led 2008 21:16:11

Re: O tomto fóru

Příspěvekod Jiří Ptáčník » stř 17. čer 2009 11:56:18

Tak prozatím:

http://www.google.com/safebrowsing/diag ... igilidi.cz

Fungovaly tyto stránky jako prostředník dalšího šíření škodlivého sofwaru?

Za posledních 90 dnů se u stránek forum.digilidi.cz neprokázalo, že by fungovaly jako prostředník infikace jiných stránek.

Hostují tyto stránky škodlivý software?

Ne, za posledních 90 dnů tyto stránky nehostovaly škodlivý software.


V žádném ze zdrojových kódů není <iframe>, do kterého se škodlivý kód nejčastěji vkládá. Ale ještě je prohledám, zda v nich není něco jiného...
Redaktor DIGIlidi.cz. *//* Po registraci není nutné zadávání protispamové ochrany!
Uživatelský avatar
Jiří Ptáčník
Expert
Expert
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtv 17. led 2008 21:16:11

Re: O tomto fóru

Příspěvekod vanDave » stř 17. čer 2009 12:18:38

Ok. Antivir mně řve při každém pohybu (kliknutí). Ale jenom v Opeře. FF a IE to asi zachytí.
Jestli to třeba neupravilo style.ccs apod...

EDIT: Nějaký iframe je v show_ads.js, ale není to propojené s nějakýma pochybnýma stránkama ale s googlem. Co jsem se tak díval na jedno podobné fórum, tak tam nikde iframe není... Jestli některý antiviry nevyhodnocují iframe automaticky jako škodlivý kód. Těžko říct.
Uživatelský avatar
vanDave
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 05. čer 2009 21:41:06

Re: O tomto fóru

Příspěvekod panet » ned 02. srp 2009 16:46:57

Avast Home, XP SP3, Maxthon(na IE 8) a rve to taky:

Kód: Vybrat vše
Jmeno souboru: http://forum.digilidi.cz/favicon.ico
Jmeno vzorku: HTML:Iframe-inf
panet
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 02. srp 2009 16:38:19

Re: O tomto fóru

Příspěvekod Jiří Ptáčník » ned 02. srp 2009 16:54:25

Nemůžu to říct zcela jistě, ale podle mých zjištění tu žádný škodlivý kód není.

S Avastem mám jen nejhorší zkušenosti - je známý svými planými poplachy!
Redaktor DIGIlidi.cz. *//* Po registraci není nutné zadávání protispamové ochrany!
Uživatelský avatar
Jiří Ptáčník
Expert
Expert
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtv 17. led 2008 21:16:11

Re: vir na fóru

Příspěvekod Jiří Ptáčník » ned 27. zář 2009 8:43:00

Tak zdá se, že po aktualizaci Avastu už KONEČNĚ nehlásí žádný falešný poplach...
Redaktor DIGIlidi.cz. *//* Po registraci není nutné zadávání protispamové ochrany!
Uživatelský avatar
Jiří Ptáčník
Expert
Expert
 
Příspěvky: 403
Registrován: čtv 17. led 2008 21:16:11


Zpět na Jak na to?

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Zlevněné produkty v sekci Elektronika

cron